Pölöskei tó

Tisztelt Látogató!

A társaság 200 hektáros területén található 146 hektárnyi vízfelület évek óta a hazai és nemzetközi horgászturizmus cél állomása. A tőzeg bányászat nyomán kialakult tóban a magyarországi halfauna szinte valamennyi halfaja megtalálható. Rekordméretű pontyai és harcsái sok horgásztársunknak nyújtottak már felejthetetlen élményt. A tó tagoltsága, heterogén mederszerkezete és a fás, akadós helyei rendkívüli kihívást jelentenek valamennyi horgász számára. Ma már az ide látogató vendégek a védett lápi természeti környezet fenntartható használata miatt sem kell, hogy nélkülözzék azokat a szolgáltatásokat, amelyek egy családi üdülés során nélkülözhetetlenek. A szinte teljes egészében megújuló energiával üzemelő központi horgászházunk minden kényelmet és szolgáltatást biztosít az idelátogató vendégeink számára.

Igényeiknek megfelelően választhatnak apartmanos, vagy faházas horgászhelyek közül.

Őszintén kívánjuk, hogy Önök is kellemes, akár életre szóló horgász élményeket szerezzenek nálunk.

Videó Galéria Horgászhelyek elhelyezkedése

Horgászbaráti üdvözlettel: Ügyvezetők

Harcsafogás - 37 kg

Harcsafogás - 37 kgA Pölöskei tó délkeleti oldalán három éjszakás pecázást terveztünk egy haverommal 2024. április 28-án. Mindig nagy csali - nagy hal elven horgászom. Így ismernek a haverjaim is, most is így volt. A nagy harcsák jó részét március - április hónapban fogjuk, általában szakítós módszerrel. Első nap délelőtt, a melegedő vízben volt egy jó kapásom, csak sajnos valamiért nem akadt.

Izgatottan vártuk az éjszakát, minden jónak tűnt időjárás ügyileg. Egyszer csak sötétedés után megszólalt a jobbos jelzőm. Komoly húzós kapás, amilyennek lennie kell egy ilyen csalihalra. Csónakba szálltunk, rámentünk a halra. Kb. 10 perces fárasztás után, este 22:10 órakor csónakba került a hal. Súlya 37 kg, hossza 167 cm volt. Szakítós módszerrel érkezett, kb. 180 cm vízen.

Szerelék:

  • Bot - black cat godzilla 1000g
  • Orsó - Penn 10500
  • Főzsinór - 45-ös fonott
  • Előtét zsinór - 60 Berkley

Harcsafogás - 37 kg Harcsafogás - 37 kg Harcsafogás - 37 kg Harcsafogás - 37 kg Harcsafogás - 37 kg Harcsafogás - 37 kg Harcsafogás - 37 kg Harcsafogás - 37 kg Harcsafogás - 37 kg

Maittz Krisztián