Tisztelt Látogató!

A társaság 200 hektáros területén található 146 hektárnyi vízfelület évek óta a hazai és nemzetközi horgászturizmus cél állomása. A tőzeg bányászat nyomán kialakult tóban a magyarországi halfauna szinte valamennyi halfaja megtalálható. Rekordméretű pontyai és harcsái sok horgásztársunknak nyújtottak már felejthetetlen élményt. A tó tagoltsága, heterogén mederszerkezete és a fás, akadós helyei rendkívüli kihívást jelentenek valamennyi horgász számára. Ma már az ide látogató vendégek a védett lápi természeti környezet fenntartható használata miatt sem kell, hogy nélkülözzék azokat a szolgáltatásokat, amelyek egy családi üdülés során nélkülözhetetlenek. A szinte teljes egészében megújuló energiával üzemelő központi horgászházunk minden kényelmet és szolgáltatást biztosít az idelátogató vendégeink számára.
Igényeiknek megfelelően választhatnak apartmanos, vagy faházas horgászhelyek közül.
Honlapunk megkönnyíti a tájékozódást és kényelmesebbé teszi a horgászhelyek foglalását. Őszintén kívánjuk, hogy Önök is kellemes, akár életre szóló horgász élményeket szerezzenek nálunk.

Horgászbaráti üdvözlettel: Ügyvezetők

Pölöskei Harcsatalálkozó 2017.

Együtt a 2017-es pölöskei harcsatalálkozó résztvevőiÁprilis 23-án fejeződött be a Pölöskei Tó Nonprofit Kft. területére szervezett VIII. harcsafogó verseny.

Már a találkozó első napja is sok izgalmat hozott, hiszen az ide érkező versenyzőket nem mindennapi időjárási körülmények fogadták. Az orkán erejű északi szél mellett a vízszintesen eső hó és eső biztosította a csapatokat arról, hogy itt csak a mindenre elszánt csapatoknak van keresnivalójuk. A víz hőmérséklete 7 fokra csökkent. Az első estén a csapatok nagy része az időjárási körülményekre tekintettel el sem tudta foglalta a helyét, így a pecázás is elmaradt.

 

Akiknek sikerült a készségeiket vízbe juttatni sem sók jót remélhettek, mégis pénteken hajnalban a Dr Varga – Fejes Team-nek sikerült az első példányt kifognia.

Dr Varga – Fejes Team, leggyorsabb hal

 

 

Péntekre mérséklődőt a szél, több csapat is jelezte, hogy harcsát ugyan nem, de egy - két fókát láttak a vízben. A péntek éjszaka nem hozott nagy halat viszont a Zavéd csapatának sikerült kifogni a verseny egyik legkisebb tömegű halát, amely pontosan 76 dkg-ot nyomott.

Zavéd, legkisebb hal és 5. hely

 

 

Mindenki a szombat éjszakában bízott. A motorosok csapata azonban már nappal sem tétlenkedett és sikerült nekik két halat is fogniuk. Az egyik ezek közül 76 dkg tömegű volt, amely ennek megfelelően a legkisebb hal díjáért holtversenybe került.

Motorosok csapata, holtversenyben a legkisebb hal

 

 

A végig nyílt versenyt aztán egy szombat éjjelről vasárnapra virradó éjszaka megéhezett 4,8 kg tömegű harcsa döntötte el, amelyet a Rácvárosi horgászbolt csapatának sikerült kifognia.

Rácvárosi horgászbolt, legnagyobb hal

 

A végeredmény táblázat:

szám csapatnév név kg pont db
1. Rácvárosi Horgászbolt Péter Krisztián Fehér Lajos 4,8 530 1
2. Varga- Fejes Team Dr Varga Balázs Fejes László 3 350 1
3. Motorosok Kovács Krisztián Hulmann József 2,38 338 2
4. Harcsászok Wilheim Ferenc Wilheim Tamás 1,12 162 1
5. Zavéd Bödör Tibor Pauliscsák Zoltán 0,76 126 1

1. helyezett - Rácvárosi horgászbolt 2. helyezett - Varga- Fejes Team 3. helyezett - Motorosok csapata 4. helyezett - Harcsászok csapata

A versenyen kifogott valamennyi hal a mérlegelésüket követően visszahelyezésre került a tóba, hogy minél több horgásztársunknak okozzanak felejthetetlen élményt.

Gratulálunk és köszönet minden résztvevőnek, segítőnek és csapatot kísérő és türelmes feleségnek! Reméljük, 2018-ban ismét lesz lehetőségünk egy kicsit kedvezőbb időjárás mellett ezt az „örömpecát” megrendezni.

Együtt a 2017-es pölöskei harcsatalálkozó résztvevői

Gratulálunk és köszönet minden résztvevőnek, segítőnek és csapatot kísérő és türelmes feleségnek! Reméljük, 2017-ben ismét lesz lehetőségünk ezt a remek versenyt, vagy ahogy már elneveztük „örömpecát” megrendezni.

Külön köszönet a verseny védnökének Koós Ferencnek, az Energo Fish Kft-nek, a Bock Pincészetnek, a Chio Magyarország Kft-nek és valamennyi segítőnknek!