Pölöskei tó

Tisztelt Látogató!

A társaság 200 hektáros területén található 146 hektárnyi vízfelület évek óta a hazai és nemzetközi horgászturizmus cél állomása. A tőzeg bányászat nyomán kialakult tóban a magyarországi halfauna szinte valamennyi halfaja megtalálható. Rekordméretű pontyai és harcsái sok horgásztársunknak nyújtottak már felejthetetlen élményt. A tó tagoltsága, heterogén mederszerkezete és a fás, akadós helyei rendkívüli kihívást jelentenek valamennyi horgász számára. Ma már az ide látogató vendégek a védett lápi természeti környezet fenntartható használata miatt sem kell, hogy nélkülözzék azokat a szolgáltatásokat, amelyek egy családi üdülés során nélkülözhetetlenek. A szinte teljes egészében megújuló energiával üzemelő központi horgászházunk minden kényelmet és szolgáltatást biztosít az idelátogató vendégeink számára.

Igényeiknek megfelelően választhatnak apartmanos, vagy faházas horgászhelyek közül.

Őszintén kívánjuk, hogy Önök is kellemes, akár életre szóló horgász élményeket szerezzenek nálunk.

Videó Galéria Horgászhelyek elhelyezkedése

Horgászbaráti üdvözlettel: Ügyvezetők

Pölöskei Harcsatalálkozó 2017.

Együtt a 2017-es pölöskei harcsatalálkozó résztvevőiÁprilis 23-án fejeződött be a Pölöskei Tó Nonprofit Kft. területére szervezett VIII. harcsafogó verseny.

Már a találkozó első napja is sok izgalmat hozott, hiszen az ide érkező versenyzőket nem mindennapi időjárási körülmények fogadták. Az orkán erejű északi szél mellett a vízszintesen eső hó és eső biztosította a csapatokat arról, hogy itt csak a mindenre elszánt csapatoknak van keresnivalójuk. A víz hőmérséklete 7 fokra csökkent. Az első estén a csapatok nagy része az időjárási körülményekre tekintettel el sem tudta foglalta a helyét, így a pecázás is elmaradt.

Akiknek sikerült a készségeiket vízbe juttatni sem sók jót remélhettek, mégis pénteken hajnalban a Dr Varga – Fejes Team-nek sikerült az első példányt kifognia.

Dr Varga – Fejes Team, leggyorsabb hal

Péntekre mérséklődőt a szél, több csapat is jelezte, hogy harcsát ugyan nem, de egy - két fókát láttak a vízben. A péntek éjszaka nem hozott nagy halat viszont a Zavéd csapatának sikerült kifogni a verseny egyik legkisebb tömegű halát, amely pontosan 76 dkg-ot nyomott.

Zavéd, legkisebb hal és 5. hely

Mindenki a szombat éjszakában bízott. A motorosok csapata azonban már nappal sem tétlenkedett és sikerült nekik két halat is fogniuk. Az egyik ezek közül 76 dkg tömegű volt, amely ennek megfelelően a legkisebb hal díjáért holtversenybe került.

Motorosok csapata, holtversenyben a legkisebb hal

A végig nyílt versenyt aztán egy szombat éjjelről vasárnapra virradó éjszaka megéhezett 4,8 kg tömegű harcsa döntötte el, amelyet a Rácvárosi horgászbolt csapatának sikerült kifognia.

Rácvárosi horgászbolt, legnagyobb hal

A végeredmény táblázat:

szám csapatnév név kg pont db
1. Rácvárosi Horgászbolt Péter Krisztián Fehér Lajos 4,8 530 1
2. Varga- Fejes Team Dr Varga Balázs Fejes László 3 350 1
3. Motorosok Kovács Krisztián Hulmann József 2,38 338 2
4. Harcsászok Wilheim Ferenc Wilheim Tamás 1,12 162 1
5. Zavéd Bödör Tibor Pauliscsák Zoltán 0,76 126 1

1. helyezett - Rácvárosi horgászbolt 2. helyezett - Varga- Fejes Team 3. helyezett - Motorosok csapata 4. helyezett - Harcsászok csapata

A versenyen kifogott valamennyi hal a mérlegelésüket követően visszahelyezésre került a tóba, hogy minél több horgásztársunknak okozzanak felejthetetlen élményt.

Gratulálunk és köszönet minden résztvevőnek, segítőnek és csapatot kísérő és türelmes feleségnek! Reméljük, 2018-ban ismét lesz lehetőségünk egy kicsit kedvezőbb időjárás mellett ezt az „örömpecát” megrendezni.

Együtt a 2017-es pölöskei harcsatalálkozó résztvevői

Gratulálunk és köszönet minden résztvevőnek, segítőnek és csapatot kísérő és türelmes feleségnek! Reméljük, 2017-ben ismét lesz lehetőségünk ezt a remek versenyt, vagy ahogy már elneveztük „örömpecát” megrendezni.

Külön köszönet a verseny védnökének Koós Ferencnek, az Energo Fish Kft-nek, a Bock Pincészetnek, a Chio Magyarország Kft-nek és valamennyi segítőnknek!

kcs