Tisztelt Látogató!

A társaság 200 hektáros területén található 146 hektárnyi vízfelület évek óta a hazai és nemzetközi horgászturizmus cél állomása. A tőzeg bányászat nyomán kialakult tóban a magyarországi halfauna szinte valamennyi halfaja megtalálható. Rekordméretű pontyai és harcsái sok horgásztársunknak nyújtottak már felejthetetlen élményt. A tó tagoltsága, heterogén mederszerkezete és a fás, akadós helyei rendkívüli kihívást jelentenek valamennyi horgász számára. Ma már az ide látogató vendégek a védett lápi természeti környezet fenntartható használata miatt sem kell, hogy nélkülözzék azokat a szolgáltatásokat, amelyek egy családi üdülés során nélkülözhetetlenek. A szinte teljes egészében megújuló energiával üzemelő központi horgászházunk minden kényelmet és szolgáltatást biztosít az idelátogató vendégeink számára.
Igényeiknek megfelelően választhatnak apartmanos, vagy faházas horgászhelyek közül.
Honlapunk megkönnyíti a tájékozódást és kényelmesebbé teszi a horgászhelyek foglalását. Őszintén kívánjuk, hogy Önök is kellemes, akár életre szóló horgász élményeket szerezzenek nálunk.

Horgászbaráti üdvözlettel: Ügyvezetők

Pölöskei Harcsafogó Verseny 2016!

Ismét közel 70 kg-os harcsafogás a VII. harcsafogó versenyen!

Együtt a 2016-os pölöskei harcsafogó verseny résztvevőiÁprilis 17-én délelőtt fejeződött be a Pölöskei Tó Nonprofit Kft. VII. harcsafogó versenye. A színvonalas, 3 napos versenyen 30 csapat vett részt, melyből idén 24 csapatnak sikerült harcsát fognia.

A versenyen 45 darab harcsa került mérlegelésre, amelyek összesen, közel 3 mázsát nyomtak.

AHézinger testvérek öröme - legnagyobb hal 65 kg verseny idején kifogott legnagyobb hal szombat hajnalban érkezett meg a keresztsziget egy tagi helyén felkínált csalira, azonban „csak” 65 kg-ot nyomott így a tavalyi rekord egyelőre érintetlen maradt (69,6 kg).

A versenyre érkező csapatok számára előzetesen összesen 35 helyet jelöltünk ki, amelyek közül ki–ki kiválaszthatta a számára ideálisnak ígérkező horgászállást. A régi csapatok általában a megszokott helyeiket választották, az újak inkább a szigetekben reménykedtek. A legnagyobb meglepetést az okozta, hogy két faház is üresen maradt jelentkező hiányában.

Idén a keresztszigeten lévő helyekre volt a legnagyobb érdeklődés, négy csapat is szeretett volna ott magának helyet. Sorsolnunk azonban mégsem kellett, mert az A2 Projekt Team I. és II. csapata rendkívül udvarias módón átengedte a lehetőséget.

A verseny kezdete előtt már sok tipp és jóslat elhangzott arra vonatkozóan, hogy merre lesznek a halak és mivel lehet majd megetetni őket. Mi a társaság részéről 8 tonna pontyot tettünk a vízbe, amely az előjelek alapján ízlik a harcsáinknak. A titkos nyerő csalikat nagyon sok csapat hozta magával, de persze akadtak, akik a verseny előtt álltak neki csalihalat fogni.

A verseny megkezdése előtt Bock József szponzorunk felajánlásaként minden csapat kapott még egy segítőt, egy villányi Portu Gézát. És ha már volt ital, minden csapat kapott mellé a Chió Magyarország Kft.-től egy rágcsálni való csomagot. Néhány koccintás után 16:30 perckor megkezdődött a verseny.

Az első különdíjra a „leggyorsabban kifogott harcsa” díjára ebben az esztendőben csütörtök 19 óra 00 percig kellett várnunk. Ekkor érkezett a jelzés a Parti vendégháznál lévő Fakukac Team csapatától (Pintér Norbert és Mátrai Máté), hogy megfogták a verseny első harcsáját, amely 2,44 kg tömegű volt. A fényképezés után azonnal ment is vissza a vízbe.

Első különdíj - Fakukac Team csapata megfogta a verseny első harcsáját, 2,44 kg Első különdíj - Fakukac Team csapata megfogta a verseny első harcsáját, 2,44 kg

A második különdíjra a legkisebb harcsa kifogására sem sokat kellett várni ezután. Még csütörtök este a Harcsabajusz Team tagjai (Galaczi János és Galaczi Tamás) 23 óra körüli időben ejtették el ezt a 0,20 dkg tömegű bajuszost.

Második különdíj - Harcsabajusz Team, a verseny legkisebb hala, 0,20 dkg Második különdíj - Harcsabajusz Team, a verseny legkisebb hala, 0,20 dkg Második különdíj - Harcsabajusz Team, a verseny legkisebb hala, 0,20 dkg

1.A verseny legnagyobb halát a második estén, péntek éjjel fél 3-kor sikerült kifognia a Kisbalatoni Harcsavadászok csapatának. A Zalakomárból érkezett Hézinger Tamás és Hézinger Zoltán idén második alkalommal vett részt a versenyen. Tavaly hatodikok lettek, idén nagyon fogadkoztak. Elmondásuk szerint ez volt eddig a legnagyobb haluk. Az ÓRIÁS egy tenyeresnél nagyobb felszínen felkínált dévérkeszegre kapott. A fárasztás kb. 40 percig tartott, amely során a hal a csónakból fárasztó testvéreket több akadón és bokorsoron is áthúzta. Ekkor már az akkumulátor is le volt merülve, a fárasztáshoz csak az evezőkkel hajtott csónakot tudták használni. A hal nagy erővel vontatta őket, szó szerint pörgette a csónakot. Végül kiúszott egy tisztább részre, ahol sikerült elkapniuk. A hal 65 kg-ot nyomott és 198 cm hosszúságú volt. Éppen elég méretes ahhoz, hogy a Kisbalatoni Harcsavadászok által fogott másik két harcsával együtt a verseny első helyét jelentse a csapatnak.

A felszerelés jól vizsgázott, amely 50-es fonott zsinórból, egy 200-400 g botból és Okuma Longbów orsóból állt.

A verseny legnagyobb hala - Kisbalatoni Harcsavadászok, 65 kg A verseny legnagyobb hala - Kisbalatoni Harcsavadászok, 65 kg A verseny legnagyobb hala - Kisbalatoni Harcsavadászok, 65 kg A verseny legnagyobb hala - Kisbalatoni Harcsavadászok, 65 kg

A halat fogó 24 csapat között az alábbi sorrend alakult ki a verseny három napja alatt:

számcsapatnévnévkgpontdb
1. Kisbalatoni Harcsavadászok Hézinger Tamás Hézinger Zoltán 66,98 6 848 3
2. Parragi Fishing Team Parragi Attila Becze Roland 53,5 5 400 1
3. Harcsabajusz Team Galaczi Tamás Galaczi János 35,26 3826 6
4. Pölöskei Ördögök Maitz Krisztián Kolarich Ernő 26,96 2 846 3
5. Harcsavadász Kft. Szakács István Harmath Attila 16,64 1 964 6
6. Füredi Pákászok Gönczi Tibor Heberling Gábor 9,96 1 196 4
7. Sárvár Team Solymosi Szabolcs Finta Csaba 8,9 940 1
8. Haleba Lelkes János Baksa Tamás 8,38 938 2
9. Kutas Team Simon Sándor Dormány József 5,26 576 1
10. Váci Harcsalesök Pálinkás Viktor Szabó Tibor 4,58 508 1
11. Harcsadoktorok Dr. Gyarmati Zsolt Liposics Zalán 3,36 386 1
12. A2 Projekt Team I. Bujbáczi Júlia Bujbáczi Zoltán 2,8 330 1
13. Ho-Bo Catfish Team Bognár Zoltán Horváth Ferenc 2,28 328 2
14. Varga-Fejes Team Fejes László Dr. Varga Balázs 1,68 318 3
15. Vizipók Knopf János Knopf János 2,64 314 1
16. Fakukac Team Pintér Norbert Mátrai Máté 2,44 294 1
17. A2 Projekt Team II. Pelyhe Tamás Bujbáczi József 2,3 280 1
18. Léta Team Gájer József Bárány Péter 2,24 274 1
19. Szomszédok Dankovics Ernő Böröndi István 2,06 256 1
20. K&K Monarchia Team Kalmár György Franz József 1,68 218 1
21. Ibiza Fishing Team Medvési Lajos Závár György 1,64 214 1
22. Schnalzer Team Schnalzer László Tóth Péter 1,28 178 1
23. Ózd Team Bakai Krisztián Boros Gergely 1,02 152 1
24. Zavéd Fishing Team Pauliscsák Zoltán Bödör Tibor 0,32 82 1

2.A versenyen második helyezést ért el Parragi Attila és Becze Roland. Elmondásuk szerint Ők az első két éjszaka „betliztek”, még kapásuk sem volt. A harmadik éjszakára taktikát és a csalik helyét megváltoztatták, aminek köszönhetően vasárnap hajnalban elkapták ezt a gyönyörű 53,5 kg-os példányt. A részletekre vonatkozó kérdéseimre Attila csak annyit mondott, hogy „vízből jött”.

A második helyezett - Parragi Fishing Team, 53,5 kg A második helyezett - Parragi Fishing Team, 53,5 kg A második helyezett - Parragi Fishing Team, 53,5 kg

3.Harmadik helyen a Harcsabajusz Team, Galaczi János és Galaczi Tamás végzett. Szinte minden fronton értek el eredményt. Ők fogták a verseny harmadik legnagyobb halát, 31 kg-ot nyomott a kicsike. Holtversenyben a legtöbb halat, összesen 6 db-ot is Ők fogtak amellett, hogy a „legkisebb harcsa” külön díja is az Övék lett.

A harmadik helyezett - Harcsabajusz Team, 31 kg A harmadik helyezett - Harcsabajusz Team, 31 kg

4.A negyedik helyen végzett a Pölöskei Ördögök, Maitz krisztián és Kolarich Ernő csapata, akik idén is képesek voltak egy igazi különlegességgel szolgálni. Ők az első éjszaka fogtak egy 20 kg-os példányt, amelyet a fogás után a reggeli mérlegelésig szákba raktak. Reggel a mérlegeléskor derült ki, hogy a kifogott harcsa egy madarat öklendezett bele a szákba. Volt már ilyen néhány évvel ezelőtt, akkor egy kárókatona félig emésztett maradványait találtuk meg a szákban. Na de idén mi is nagyon elcsodálkoztunk, amikor is megláttuk a madár tetemét. Nem vagyunk ornitológusok, de a jelen lévők egyöntetű véleménye szerint ez bizony egy szarka volt. Na és akkor a kérdés, hogy ők vajon hol is találkozhattak. A szarka nem éppen vízi madár, a harcsa meg ugye viszonylag ritkán mászik fára…

A negyedik helyezett - Pölöskei Ördögök, 20 kg A negyedik helyezett - Pölöskei Ördögök, 20 kg A megevett szarka

Ha már a táplálékról tettem említést jöjjön még egy kép néhány napról korábbról, amikor is a szákolás előtt ezt a méretes pontyot öklendezte ki az egyik hajnali harcsám.

Méretarányos ponty A pontyevő

Reggelente sok csapattól hallottunk nagy kapásokról, akasztásokról és halakról beszámolót, de ezen a pályán a halak esélye is jó. Nem kell azon csodálkozni, hogy ha megtaláltuk a várva várt és olyan sokszor elképzelt nagy halat, és meg is tudtuk etetni, azután pedig csak annyi marad emlékül, hogy az orsó fékje veszettül sivít a fülünkbe, mintha nem tudná, hogy már nem alszunk, csak nem vagyunk képesek megállítani a halat. Az idei évben is járt így néhány csapat, de sebaj, jövőre jobban sikerül…

Az idei versenyen a szerencse a testvéreknek kedvezett, vagy csak véletlen…

Ime a halat fogó csapatok:

5. helyezett - Harcsavadász Kft. 6. helyezett - Füredi Pákászok 7. helyezett - Sárvár Team 8. helyezett - Haleba 9. helyezett - Kutas Team 10. helyezett - Váci Harcsalesök 11. helyezett - Harcsadoktorok 12. helyezett - A2 Projekt Team I. 13. helyezett - Ho-Bo Catfish Team 14. helyezett - Varga-Fejes Team 15. helyezett - Vizipók 16. helyezett - Fakukac Team 17. helyezett - A2 Projekt Team II. 18. helyezett - Léta Team 19. helyezett - Szomszédok 20. helyezett - K&K Monarchia Team 21. helyezett - Ibiza Fishing Team 22. helyezett - Schnalzer Team 23. helyezett - Ózd Team 24. helyezett - Zavéd Fishing Team

Gratulálunk és köszönet minden résztvevőnek, segítőnek és csapatot kísérő és türelmes feleségnek! Reméljük, 2017-ben ismét lesz lehetőségünk ezt a remek versenyt, vagy ahogy már elneveztük „örömpecát” megrendezni.

Együtt a 2016-os pölöskei harcsafogó verseny résztvevői

Külön köszönet a verseny védnökének Koós Ferencnek, a szponzorainknak az Energo Fish Kft-nek, a Bock Pincészetnek, a Chio Magyarország Kft-nek, az Er-Go Prevent Kft-nek és valamennyi segítőnknek!

kcs