Pölöskei tó

Tisztelt Látogató!

A társaság 200 hektáros területén található 146 hektárnyi vízfelület évek óta a hazai és nemzetközi horgászturizmus cél állomása. A tőzeg bányászat nyomán kialakult tóban a magyarországi halfauna szinte valamennyi halfaja megtalálható. Rekordméretű pontyai és harcsái sok horgásztársunknak nyújtottak már felejthetetlen élményt. A tó tagoltsága, heterogén mederszerkezete és a fás, akadós helyei rendkívüli kihívást jelentenek valamennyi horgász számára. Ma már az ide látogató vendégek a védett lápi természeti környezet fenntartható használata miatt sem kell, hogy nélkülözzék azokat a szolgáltatásokat, amelyek egy családi üdülés során nélkülözhetetlenek. A szinte teljes egészében megújuló energiával üzemelő központi horgászházunk minden kényelmet és szolgáltatást biztosít az idelátogató vendégeink számára.

Igényeiknek megfelelően választhatnak apartmanos, vagy faházas horgászhelyek közül.

Őszintén kívánjuk, hogy Önök is kellemes, akár életre szóló horgász élményeket szerezzenek nálunk.

Videó Galéria Horgászhelyek elhelyezkedése

Horgászbaráti üdvözlettel: Ügyvezetők

Tájékoztató a 2016. évi állami horgászjegyek és fogási naplók értékesítéséről

Tisztelt Tulajdonostársak!

2015-ben a Zala Megyei Kormányhivatallal kötött megbízási szerződés alapján tudtunk a tagjaink számára állami horgászjegyet és fogási naplót értékesíteni. A jogszabályi változás alapján a megbízási szerződés megkötésére, mint elsőfokú halgazdálkodási hatóság az idei évtől már a NEBIH jogosult. A hatóságnál előterjesztettük a megbízási szerződés létesítésére vonatkozó kérelmünket.

A mohosz tájékoztatása szerint a 2016. évi állami horgászjegyek és fogási naplók forgalmazására kizárólag csak a tagszervezeti jogosultak, akik azonban kötelesek kiszolgálni minden olyan horgászt is, akinek nincs mohosz tagszervezeti jogviszonya, de egyéb horgászszervezeti tagságát igazolja.

Társaságunk jelenleg nem tagja a mohosz egyetlen tagszervezetének sem, ennek megfelelően nem köthet értékesítési szerződést a 2016. évi állami horgászjegyek értékesítésére vonatkozóan, azaz a tagjaink mellet a külföldi horgászokat sem tudjuk kiszolgálni. Ennek a helyzetnek a feloldása érdekében megkerestük a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét csatlakozási szándékunkkal. Ez a szövetség volt az, aki a legkedvezőbb feltételekkel biztosítaná társaságunk számára az állami jegyek forgalmazásához szükséges jogviszony létesítését. A csatlakozási lehetőséget a szövetség még várhatóan ebben a hónapban elbírálja.

A 2015. évi állami horgászjegyek és a társaságunk által kiadott tagi éves területi engedélyek 2016. január 31. napjáig érvényesek. Azon tagtársainknak, akik más értékesítésre jogosult mohosz tagszervezetnél kiváltják a 2016. évi állami jegyüket és fogási naplójukat a pölöskei területi engedélyüket a társaságunk horgászházában 2016. január 23. napjától minden szombaton 10.00 és 18.00 óra közötti időben ki tudják váltani.

Amennyiben társaságunk is jogosulttá válik az állami jegyek értékesítésére soron kívül tájékoztatjuk róla a tagtársakat.

Tisztelettel: kcs