Pölöskei tó

Tisztelt Látogató!

A társaság 200 hektáros területén található 146 hektárnyi vízfelület évek óta a hazai és nemzetközi horgászturizmus cél állomása. A tőzeg bányászat nyomán kialakult tóban a magyarországi halfauna szinte valamennyi halfaja megtalálható. Rekordméretű pontyai és harcsái sok horgásztársunknak nyújtottak már felejthetetlen élményt. A tó tagoltsága, heterogén mederszerkezete és a fás, akadós helyei rendkívüli kihívást jelentenek valamennyi horgász számára. Ma már az ide látogató vendégek a védett lápi természeti környezet fenntartható használata miatt sem kell, hogy nélkülözzék azokat a szolgáltatásokat, amelyek egy családi üdülés során nélkülözhetetlenek. A szinte teljes egészében megújuló energiával üzemelő központi horgászházunk minden kényelmet és szolgáltatást biztosít az idelátogató vendégeink számára.

Igényeiknek megfelelően választhatnak apartmanos, vagy faházas horgászhelyek közül.

Őszintén kívánjuk, hogy Önök is kellemes, akár életre szóló horgász élményeket szerezzenek nálunk.

Videó Galéria Horgászhelyek elhelyezkedése

Horgászbaráti üdvözlettel: Ügyvezetők

Harcsafogás - 53 és 55,5 kg

Tisztelt Horgásztársak!

Most már minden kétséget kizáróan megállapíthatjuk, hogy a tó csúcsragadozói nem költöztek el a télen, mert felébredtek és sok horgásztársunk örömére elkezdtek intenzíven táplálkozni.

Józsa Tibor horgásztársunk 2014. március 29. reggel fél nyolckor fogta ezt az 55,5 kg tömegű és 200 cm hosszúságú harcsát. A kapás már világosban felszín közelében úszós készségre történt, amelyen a csali egy keszeg volt. A fárasztás kb. 15 percig tartott, a mérlegelést követően a hal azonnal visszakerült éltető elemébe a tó vízébe.

Józsa Tibor - 55,5 kg Józsa Tibor - 55,5 kg Józsa Tibor - 55,5 kg


Ligeti Krisztián horgásztársunk április 30-án, vasárnap este 23 óra körüli időben fogta meg a másik, 53 kilós példányt. Ennek a halnak a hossza is 200 cm volt. A harcsa felszín közelében felkínált 25 cm-es dévérkeszegnek nem tudott ellenállni. A fárasztás 20 percig tartott, melynek végén a ragadozó egy kb 2 kg körüli félig emésztett pontyot öklendezett ki. A halat a mérlegelést követően a horgászok visszaengedték a vízbe.

Ligeti Krisztián - 53 kg Ligeti Krisztián - 53 kg


A hét végén több horgásztársunk is fogott 10 kilogramm körüli példányokat.

Jó előjelek ezek a jövő hét végén (április 10-13.) megrendezésre kerülő harcsafogó versenyünkre, amelyre még van két helyünk!

Tisztelettel: kcs