Tájékoztató a 2016. évi állami horgászjegyek és fogási naplók értékesítéséről

Tisztelt Tulajdonostársak!

2015-ben a Zala Megyei Kormányhivatallal kötött megbízási szerződés alapján tudtunk a tagjaink számára állami horgászjegyet és fogási naplót értékesíteni. A jogszabályi változás alapján a megbízási szerződés megkötésére, mint elsőfokú halgazdálkodási hatóság az idei évtől már a NEBIH jogosult. A hatóságnál előterjesztettük a megbízási szerződés létesítésére vonatkozó kérelmünket.

A mohosz tájékoztatása szerint a 2016. évi állami horgászjegyek és fogási naplók forgalmazására kizárólag csak a tagszervezeti jogosultak, akik azonban kötelesek kiszolgálni minden olyan horgászt is, akinek nincs mohosz tagszervezeti jogviszonya, de egyéb horgászszervezeti tagságát igazolja.

Társaságunk jelenleg nem tagja a mohosz egyetlen tagszervezetének sem, ennek megfelelően nem köthet értékesítési szerződést a 2016. évi állami horgászjegyek értékesítésére vonatkozóan, azaz a tagjaink mellet a külföldi horgászokat sem tudjuk kiszolgálni. Ennek a helyzetnek a feloldása érdekében megkerestük a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét csatlakozási szándékunkkal. Ez a szövetség volt az, aki a legkedvezőbb feltételekkel biztosítaná társaságunk számára az állami jegyek forgalmazásához szükséges jogviszony létesítését. A csatlakozási lehetőséget a szövetség még várhatóan ebben a hónapban elbírálja.

A 2015. évi állami horgászjegyek és a társaságunk által kiadott tagi éves területi engedélyek 2016. január 31. napjáig érvényesek. Azon tagtársainknak, akik más értékesítésre jogosult mohosz tagszervezetnél kiváltják a 2016. évi állami jegyüket és fogási naplójukat a pölöskei területi engedélyüket a társaságunk horgászházában 2016. január 23. napjától minden szombaton 10.00 és 18.00 óra közötti időben ki tudják váltani.

Amennyiben társaságunk is jogosulttá válik az állami jegyek értékesítésére soron kívül tájékoztatjuk róla a tagtársakat.

Tisztelettel: kcs