Pontyfogás - 23,28 kg

A „Jungle” Pölöskei Tóra 2014. július 10.-én érkezett a két fős csapatunk, a Weighty C&R Team: Csóri Szabolcs és Pénzes Lajos személyében, a 4 napos kis túrájára. Nem horgásztunk még a 146 hektáros tavon, így a neten próbáltunk információt gyűjteni, hogy melyik álláson próbáljuk ki magunkat! Így esett a választás a 3-as faházas horgászhelyre. A hely, a ház és körülötte minden tökéletes és rendezett volt, annak ellenére, hogy az időjárás nem éppen a nyárnak megfelelően alakult. 30-40 km/h-ás északi szél fogadott minket, hatalmas esőzés közepette! Ennek ellenére is nagy elánnal vetettük bele magunkat a Tó meder feltérképezésébe, a lehető legjobb haltartó helyek megtalálása érdekében.

A gyönyörű Jungle vízterület csak hemzsegett a horgászatot igen megnehezítő víz alatti bokrok, fák, akadók rengetegétől. Sikerült kiszemelni a horgászatra általunk jónak vélt helyeket, így bójáztunk, etettünk és lassan a szerelékeink is a helyére kerültek. Etetésre kizárólag saját főzött és oldódó bojlit használtunk egészben, felezve némi dip kíséretében! Az Én pálcáim a Tó által is javasolt parttal szemben található bokor elé, és 5-6 méterrel jobbra a törés oldalába kerültek. Társam botjai a horgászhelyhez képest északi irányba kaptak helyet kb. 120-140 méter távolságban, itt ígéretes törés húzódik! A túránk során mindkét hely adott bajszost kicsit, nagyot egyaránt 12 kilóig, sőt pár darab dévér keszeg sem bírt ellenállni a saját készítésű H.B.M-nek (halas-borsos-mandarinos) illetve a chili-máj, csoki-máj kombinációnak!

A tavon eltöltött 4 fergeteges nap kevésnek bizonyult, nem tudtunk betelni a Tó szépségével, és a benne rejlő lehetőségekkel, ami kiaknázásra várt és hívogatott minket. Ahogy mondják szerelem első látásra! Így maradtunk még pár nap erejéig. 2014. július 15.-én 03:57 perckor a kapásjelző ébresztett, nem túl nagy vehemenciával. A bokor elé tett szerelékem életre kelt, a BlowBack rigen hóember formában felkínált 22 mm-es H.B.M-mel, melynek úgy tűnik nem tudott ellenállni a pocakos! Pattantunk is a csónakba, majd pikkelyes barátunk ismét neki iramodott és annyi zsinórt húzott le, amit a csónak előre haladtával sikerült visszanyerni tőle, majd megállt. A bokor elé érve jöhetett a zsinór kiszabadítása a víz feletti és alatti akadókból, ami nem kis munkát, odafigyelést igényelt. Mikor azt gondoltuk nyeregben vagyunk, hát nem. Újabb zsinór kiszabadítás, majd sikerült a nyílt víz felé terelni, ahol egy 15 perces fárasztás után merítőben tudhattuk a megfáradt hatalmas pikkelyest! A parton pontymatrac, rajta mérőzsák várta az akkor már láthatóan hatalmas harcost! A mérleg képzeletbeli nyelve 23,28 kg-nál állt meg! Majd kiugrottam a bőrömből, nem hittem el, sikerült megdöntenem a személyes rekordomat pont egy ilyen kemény, brutálisan nehéz vízen. Gyors mérlegelés, fotózás, fertőtlenítés, és tiszteletem jeléül én is a vízben kötöttem ki, itt vártam, hogy visszanyerje erejét, majd szabadságát!

Záróakkordként a csapattársamnak egyben Barátomnak még sikerült egy 9 kg-os harcsát becsapnia dupla 22 mm-es chili-máj hóember csalival. A harcsa szintén visszanyerte szabadságát!

Köszönjük az élményt, visszatérünk!

Weighty C&R Team - Csóri Szabolcs, Pénzes Lajos