Harcsafogás - 53 és 55,5 kg

Tisztelt Horgásztársak!

Most már minden kétséget kizáróan megállapíthatjuk, hogy a tó csúcsragadozói nem költöztek el a télen, mert felébredtek és sok horgásztársunk örömére elkezdtek intenzíven táplálkozni.

Józsa Tibor horgásztársunk 2014. március 29. reggel fél nyolckor fogta ezt az 55,5 kg tömegű és 200 cm hosszúságú harcsát. A kapás már világosban felszín közelében úszós készségre történt, amelyen a csali egy keszeg volt. A fárasztás kb. 15 percig tartott, a mérlegelést követően a hal azonnal visszakerült éltető elemébe a tó vízébe.

Józsa Tibor - 55,5 kg Józsa Tibor - 55,5 kg Józsa Tibor - 55,5 kg


Ligeti Krisztián horgásztársunk április 30-án, vasárnap este 23 óra körüli időben fogta meg a másik, 53 kilós példányt. Ennek a halnak a hossza is 200 cm volt. A harcsa felszín közelében felkínált 25 cm-es dévérkeszegnek nem tudott ellenállni. A fárasztás 20 percig tartott, melynek végén a ragadozó egy kb 2 kg körüli félig emésztett pontyot öklendezett ki. A halat a mérlegelést követően a horgászok visszaengedték a vízbe.

Ligeti Krisztián - 53 kg Ligeti Krisztián - 53 kg


A hét végén több horgásztársunk is fogott 10 kilogramm körüli példányokat.

Jó előjelek ezek a jövő hét végén (április 10-13.) megrendezésre kerülő harcsafogó versenyünkre, amelyre még van két helyünk!